Η ΙΔΕΑ

⦁ Αφήστε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας  να ξεδιπλώσει  το ταλέντο του με ένα χρώμα που αγαπά τα λάθη και μπορεί να ανανεώσει και να δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε οποιοδήποτε έπιπλο ή χώρο!

⦁ Ανανεώστε τα παλιά σας έπιπλα και διακοσμήστε τα δίνοντας το δικό σας ιδιαίτερο στοιχείο.

⦁ Μπορείτε να βάψετε οποιαδήποτε επιφάνεια όπως ξύλο, γυαλί, μέταλλο.

⦁ Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις… μόνο φαντασία και δημιουργικότητα!!
Το χρώμα κιμωλίας είναι ένα διακοσμητικό χρώμα βάσεως νερού μια ή δυο στρώσεων με ματ τελικό φινίρισμα. Έχει βελούδινη υφή σε ότι εφαρμόζεται και είναι ιδανικό για την αναπαλαίωση και διακόσμηση ξύλινων επίπλων ( ντουλάπες, πόρτες, κουφώματα, τραπεζάκια, παντζούρια κ.α )επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε επιφάνειες όπως γυαλί, μέταλλο, μάρμαρο, τοιχοποιία, ύφασμα. Οι δημιουργικότητες δυνατότητες που προσφέρει είναι απεριόριστες και εξαρτώνται από τον καλλιτέχνη ιδιώτη και τη φαντασία του!
Tips & Εφαρμογές


Εφαρμόζεται πάνω σε οποιαδήποτε παλιά βαμμένη επιφάνεια χωρίς υπόστρωμα (αστάρι ) και βάφει 12m2/lt ανάλογα το πάχος των επιστρώσεων. Είναι εύκολο στη χρήση του και τις τεχνικές του και γι’ αυτό συγχωρεί και τα λάθη.


ΤΕΧΝΙΚΑ TIPS


⦁ Χρησιμοποιούμε πινέλο ή ρολάκι υψηλής ποιότητας για εξαιρετικό αποτέλεσμα 

   

⦁ Για τέλειο φινίρισμα τρίβουμε με λεπτό γυαλόχαρτο 

 

⦁ Μπορούμε να το τρίψουμε και με το χέρι φορώντας ένα γάντι ή ένα πανί λίγο πριν στεγνώσει δίνοντας έμφαση στα σημεία που θέλουμε

 

⦁ Προστασία τελικού φιλμ. Για να προστατέψουμε το έπιπλο μας από τυχόν φθορές, γρατσουνιές πρέπει να εφαρμόσουμε τελικό βερνίκι ή κερί προστασίας.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  

⦁ Η επιφάνεια που θα βάψετε πρέπει να είναι στεγνή ,καθαρή χωρίς λεκέδες, λιπαρές ουσίες κλπ. Σε περίπτωση πλαστικού, γυμνού μετάλλου περάστε κατάλληλο αστάρι. Επίσης πάντα να κάνετε μια δοκιμή προτού αρχίσετε να βάφεται

⦁ Χρησιμοποιούμε 1 ή 2 αποχρώσεις  χρώμα κιμωλίας  ‘’OLD TIMES’’

⦁ Εφαρμόστε στην επιφάνεια 1 ή 2 στρώσεις ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για διχρωμία μπορείτε να εφαρμόσετε 2 διαφορετικά χρώματα. Το ίδιο εφέ επιτυγχάνεται αν το έπιπλο σας είναι σκουρόχρωμα και το χρώμα επιλογή σας ανοιχτόχρωμο.

⦁ Ανάμεσα στις 2 στρώσεις να θυμάστε ότι αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει

⦁ Με ένα γυαλόχαρτο τρίψτε τοπικά το τελικό χρώμα ώστε να αρχίσει η προηγούμενη απόχρωση.

⦁ Τέλος περάστε ολόκληρο το έπιπλο με βερνίκι νερού ή κερί της "OLD TIMES" για εξαιρετικό φινίρισμα και προστασία.


ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!